• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

Pályaorientációs nap

palyaorientacio

A jogszabályi előírásoknak megfelelően már hatodik éve szervezzük a pályaorientációs napot, amely minden tanévben az egyik számozatlan, tanítás nélküli munkanap. Idén február 1-jére esett.

Az elmúlt években számos külső helyszínen jártak gyerekeink a szakmákkal való ismerkedés céljából, többek között tűzoltóságon, pékségben, a Ziegler Ostyagyárban, az Alex-fémbútor Kft-nél, a Bonbonetti Gyárban, a Korda Stúdióban, vagy például a Polgármesteri Hivatalban, ahol a fókuszban a képviseleti demokrácia szerepelt. Felsős osztályaink látogatták korábban az EuroSkills interaktív kiállítást is a Hungexpon. A szakmák olimpiájának is nevezett rendezvényen a legérdekesebbnek a mobil robotika és a csempe tájképet alkotó hideg burkolók munkája bizonyult.

A pályaorientációs napokon a szülők is nagy segítségünkre vannak – amelyet ezúton is nagyon szépen köszönünk -, az arra vállalkozó felnőttek bemutatják hivatásukat az osztályokban. A teljesség igénye nélkül tanulóink megismerkedhettek például a szoftvertervezéssel, a webáruház, webes cég működésével, a munkavédelmi feladatokkal, az asztalos szakmával.

Az idei kínálatot színesítette két külsős előadó is: ásványkiállítás keretében osztályaink sokat tanultak a különböző kőzetek tulajdonságairól, illetve betekintést nyertek a kosárfonás rejtelmeibe.

A gyerekek örömmel vettek részt a programokon, jó kis nap kerekedett!