• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

A bábjáték színes birodalma

 fabokmancsi
Ebben az igencsak rohanó időben jóleső érzés volt kicsit lelassulni és visszatérni a hagyományos értékekhez.  A jóízű tájszólás kacagtatott, a hagyományos népi viselet rádöbbentett, a különleges bábok pedig elröpítettek minket egészen messzire Telkitől. Fabók Mancsi, Tóth Kriszta és Néder Norbert művészek elkalauzolták a gyerekeket azokba az időkbe, ahol valamiért minden picit nyugodtabb, egyszerűbb és ésszerűbb volt. Vagy mégsem?

,, Játszik az élet, mesél a báb,
tapsol a kéz és dobol a láb.”

 Deák Mária: Bábszínházban részlet

A Pipacsvirág Magyar -Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3 alsós osztálya (1.a, 2.a és a 2.b ) meghívást kapott a Kodolányi János Közösségi Házba egy nem mindennapi programra. Három egymást követő csütörtökön elkalandozhattunk a mesék, a bábjáték színes birodalmába. Megannyi bábfigurát, hangszert ismerhettünk meg a színes előadássorozatok során. Osztályaink visszarepülhettek az időben. Eljuthattunk Fabók Mancsi jóvoltából A halhatatlanság országába.

tothkriszta

Tóth Kriszta meséjén keresztül találkozhattunk az öreg halásszal, a jószívű és türelmes aranyhallal és természetesen a halász nagyravágyó feleségével is.

A Ládafia Bábszínház A lóvátett kupec című történetével lepte meg a gyerekeket. Néder Norbert közvetlensége, mulatságos alakítása olyannyira tetszett a közönségnek, hogy csakhamar kacagással töltöttük meg a közösségi ház termét.

nedernorbert

 

Turcsányiné Dósa Renáta