• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

Éremeső a Pest megyei sakk Diákolimpián

Sakk Diákolimpia 2022-6
Március 05-én rendezték meg a Pest megyei sakk Diákolimpiát. A versenynapon az 1. és 2. korcsoport (2012-ben és azután születettek) lány és fiú csapatai ültek a sakktáblákhoz.

A lányoknál első helyezett lett Krizer Zsófia, Baranics Borka, Ferenczi Zsófia csapata, így bejutottak az országos döntőbe. A második helyen végzett - az aranyérmesektől csak egy ponttal lemaradva - Kovács Flóra, Orosz Hajnalka, Orosz Tímea és Hovanyecz Heléna csapata. Az ezüstérmet tehát elhozták, de örömünk felemás, mert az országos döntőben az iskolát kategóriánként csak egy csapat képviselheti, így nem ők, hanem a harmadik helyen végzett Veresegyház B csapat jutott tovább.

A fiúknál szintén aranyérem született; 20 induló csapat közül első helyezett lett Varga Marcell, Liu Qili, Szita Bendegúz és Bergmann-Kiszely Bende csapata, így ők is bejutottak az országos döntőbe. A bronzérmet is elhoztuk; harmadik helyen végzett Vincze Máté, Fekete Milán, Szabó Mátyás és Wancsakovszky Zalán csapata. Nyolcadik helyezett lett Bergmann-Kiszely Kende, Berecz Iván, Vizi Botond, Vincze Noel csapata. Ez is kiváló eredmény, hiszen 20 induló csapatból a nyolcadik helyet szerezték meg úgy, hogy a korcsoporton belül ők a legfiatalabbak, ráadásul Kendének és Noelnek ez még csak a második versenye volt. 

A február 12-én megrendezett Pest megyei sakk Diákolimpia 1. és 2. korcsoportjának egyéni versenyén is jól szerepeltek diákjaink. Ebben a korcsoportban a profik az amatőrökkel együtt játszanak, így igen kemény ellenfelek is voltak. A fiúknál kifejezetten erős volt a mezőny. Ebben a két korcsoportban nemenként az első három helyezett jut tovább az országos döntőbe. Az 1. korcsoportban, a lányok versenyében Orosz Tímea második helyezést ért el, így bejutott az országos döntőbe. A 2. korcsoportban Krizer Zsófia brozérmes lett, így ő is szerepelhet az országos megmérettetésben. Ferenczi Zsófia az ötödik, Baranics Borka a hatodik, Kovács Flóra a hetedik és Orosz Hajnalka a nyolcadik lett. A fiúk 2. korcsoportjában Liu Qili veretlenül az első helyen végzett, így ő is bejutott az országos döntőbe. Szita Bendegúz a tizedik helyezett lett. 

Gratulálunk az elért eredményekhez és köszönjük a felkészítést Pregitzer György tanár úrnak!
 

Az országos Diákolimpia egyéni és csapat döntői májusban lesznek.

 

Sakk Diákolimpia 2022    
2. helyezett Orosz Tímea
 

Sakk Diákolimpia 2022-2
1. helyezett Liu Qili
 

Sakk Diákolimpia 2022-3
3. helyezett Krizer Zsófia, 5. helyezett Ferenczi Zsófia, 6.
helyezett Baranics Borka (a képen az 5-6. helyezettek fordított sorrendben állnak)
 

Sakk Diákolimpia 2022-7
1. helyezett csapat (Varga Marcell, Liu Qili, Szita Bendegúz, Bergmann-Kiszely Bende), 3. helyezett csapat (Vincze Máté, Fekete Milán, Szabó Mátyás, Wancsakovszky Zalán)
  

Sakk Diákolimpia 2022-5
balról jobbra
2. helyezett csapat (Orosz Tímea, Hovanyecz Heléna, Orosz Hajnalka, Kovács Flóra)
1. helyezett csapat (Krizer Zsófia, Baranics Borka, Ferenczi Zsófia)